Volledig scherm
PREMIUM
De technische recherche inspecteert een tuin aan het Landmetersveld. Daar werd voor of na de steekpartij bij winkelcentrum Musketiersveld de schutting van een willekeurig gezin kapot gereden. © Arnoud Heins

Steekpartij bij Apeldoorns winkelcentrum voltrok zich in stilte

De politie is op zoek naar getuigen van de steekpartij in De Maten waarbij donderdagavond laat een man van 18 gewond raakte.  Ze lijkt het daarbij niet van omwonenden te moeten hebben.

Business as usual deze vrijdagmorgen op de parkeerplaats bij de Plus aan het Musketiersveld. Mensen rijden af en aan met karretjes. Niets herinnert eraan dat hier zo’n twaalf uur eerder een jongeman is neergestoken. Het incident zelf is al even geruisloos verlopen, leert een rondgang langs de aanpalende woningen.

  1. Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf
    PREMIUM

    Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

    ‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp.