Steekpartij in Chinees restaurant in Apeldoorn: slachtoffer zwaargewond, verdachte opgepakt

videoEen man is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een steekpartij in Apeldoorn. Dat gebeurde in Chinees restaurant Jing Sheng aan de Zwolseweg. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Het incident werd rond 14.30 uur gemeld, waarna hulpdiensten met spoed uitrukten. Naast de politie kwamen ook mensen van de marechaussee ter plaatse; hun kazerne zit vlakbij. 

In het restaurant troffen ze een zwaargewonde man aan. Ook de verdachte stond nog binnen: hij gaf zelf aan de dader te zijn en werd daarop aangehouden. Het is nog onduidelijk wat er precies aan de steekpartij voorafging.

Zakken met bloed

Het slachtoffer zou onder meer verwondingen aan het gezicht hebben opgelopen. Een traumateam werd per helikopter ingevlogen, waarna er volgens getuigen zakken met bloed naar de ambulance werden gebracht. Het slachtoffer is vervolgens met de helikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

De omgeving rondom het Chinees restaurant is afgezet. Omdat ook een deel van de Zwolseweg is afgezet om hulpdiensten de ruimte te geven, veroorzaakt dit enige drukte voor verkeer.

Volledig scherm
De steekpartij vond plaats nabij restaurant Jing Sheng aan de Zwolseweg in Apeldoorn. © Persbureau Heitink
Volledig scherm
Een deel van de Zwolseweg werd afgezet om hulpdiensten de ruimte te geven. © Arnoud Heins
Volledig scherm
Politie bij restaurant Jing Sheng na de steekpartij. © Arnoud Heins