Volledig scherm
Petra van Wingerden is begonnen als waarnemend burgemeester van Apeldoorn. © Gemeente Apeldoorn

‘Stille entree’ Apeldoornse burgemeester eindigt vol reuring

Het leek een heel rustig avondje te worden, tijdens haar eerste avond binnen de Apeldoornse politieke arena. Petra van Wingerden had haar ambtsketen als waarnemend burgemeester van Apeldoorn echter amper aangenomen, of het Stadhuis werd ontruimd.

Nadat de gemeenteraad vorige week afscheid donderdag nam van burgemeester John Berends, bleef hij burgemeester van Apeldoorn tot hij afgelopen woensdag aan de slag ging als commissaris van de Koning in Gelderland. Op die dag begon Van Wingerden aan haar job als waarnemer. Ze was door Berends’ voorganger Clemens Cornielje benoemd per 6 februari.

Donderdagavond nam ze de Apeldoornse ambtsketen en een bloemetje in ontvangst tijdens de vergadering van het presidium (agendacommissie gemeenteraad). Een verdere ceremonie komt er niet, zegt raadswoordvoerder Barbara Belder. 

Zo rustig als het begon, zo roerig eindigde haar eerste politieke avond in Apeldoorn. Om kwart voor negen 's avonds werd het Stadhuis ontruimd na het ontdekken van een vermeende scheur in de vloer van de hal. 

Loco-burgemeester Jeroen Joon zat daarna het crisisteam voor dat snel werd samengesteld. De volgende ochtend bracht Van Wingerden samen met portefeuillewethouder Wim Willems een bezoek aan de locatie.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.