Volledig scherm
Petra van Wingerden is begonnen als waarnemend burgemeester van Apeldoorn. © Gemeente Apeldoorn

‘Stille entree’ Apeldoornse burgemeester eindigt vol reuring

Het leek een heel rustig avondje te worden, tijdens haar eerste avond binnen de Apeldoornse politieke arena. Petra van Wingerden had haar ambtsketen als waarnemend burgemeester van Apeldoorn echter amper aangenomen, of het Stadhuis werd ontruimd.

Nadat de gemeenteraad vorige week afscheid donderdag nam van burgemeester John Berends, bleef hij burgemeester van Apeldoorn tot hij afgelopen woensdag aan de slag ging als commissaris van de Koning in Gelderland. Op die dag begon Van Wingerden aan haar job als waarnemer. Ze was door Berends’ voorganger Clemens Cornielje benoemd per 6 februari.

Donderdagavond nam ze de Apeldoornse ambtsketen en een bloemetje in ontvangst tijdens de vergadering van het presidium (agendacommissie gemeenteraad). Een verdere ceremonie komt er niet, zegt raadswoordvoerder Barbara Belder. 

Zo rustig als het begon, zo roerig eindigde haar eerste politieke avond in Apeldoorn. Om kwart voor negen 's avonds werd het Stadhuis ontruimd na het ontdekken van een vermeende scheur in de vloer van de hal. 

Loco-burgemeester Jeroen Joon zat daarna het crisisteam voor dat snel werd samengesteld. De volgende ochtend bracht Van Wingerden samen met portefeuillewethouder Wim Willems een bezoek aan de locatie.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’