De bewuste camper.
Volledig scherm
De bewuste camper. © Luciona de Graaf

Tankstation afgesloten aan de Europaweg in Apeldoorn vanwege lpg-lekkage

Een LPG-slang zit vast in een camper aan de Europaweg. Via de slang is er een lpg-lekkage ontstaan. Het tankstation is afgezet met linten en pionnen. De brandweer is uitgerukt omdat er een gevaarlijke situatie is ontstaan.

Bij een lpg-lekkage ontstaat er ontploffingsgevaar van de brandstof. De brandweer is met een hoge drukslang met water de gassen uit de camper aan het vernevelen. Het betreft de BP aan de Europaweg. De omgeving van het tankstation is afgesloten.

De verwachting is dat de situatie rond vijf  uur onder controle is en dat het tankstation weer vrij gegeven wordt. Passanten vertellen dat de brandstof in de buurt goed te ruiken is.

 1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
  PREMIUM

  Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

  Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”
 2. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
  PREMIUM

  Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

  Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”