Volledig scherm
© Getty Images

Tien maanden cel voor man die Apeldoorner (27) in kuit stak

De man die een 27-jarige Apeldoorner in de vroege ochtend van 10 maart in zijn kuit stak in de binnenstad van Arnhem, is veroordeeld tot tien maanden cel. De dader, een 31-jarige man uit Doetinchem, moet het slachtoffer ook ruim 2000 euro betalen.

De 33-jarige zwager van het Apeldoornse slachtoffer had die avond ruzie gekregen met de Doetinchemer. Dat gebeurde in een café, waar beide mannen vervolgens uit werden gezet. 

Even later kwamen ze elkaar weer tegen. De Doetinchemer kreeg een mes van een 27-jarige plaatsgenoot en ging de twee Apeldoorners achterna. De zwager wist hem tegen de grond te slaan, waarna er een worsteling ontstond. Daarbij liep de jongste Apeldoorner de steekwond op.

Jacht

Vervolgens ontstond er ‘een soort jacht’, zoals de officier van justitie het twee weken geleden noemde. De Doetinchemers dreven het tweetal achteruit door de straten tussen club The Level en de McDonald's. De ene haalde steeds weer uit met het mes, de ander zwaaide met zijn riem en raakte daarbij een van de twee in het gezicht. Uiteindelijk wist een straatmuzikant een einde aan de achtervolging te maken.

‘Ik heb mijn leven te danken aan die straatmuzikant’, aldus de gewond geraakte Apeldoorner in zijn slachtofferverklaring. De Doetinchemer die hem stak moet hem ruim 2000 euro vergoeding betalen.

De officier van justitie had anderhalf jaar cel geëist, maar de rechtbank ziet geen bewijs dat de Doetinchemer met voorbedachten rade had gestoken en matigde de straf. Ze veroordeelde de jongste Doetinchemer voor zijn aandeel tot 202 dagen cel waarvan 90 dagen voorwaardelijk. De man, die een stoornis heeft, is inmiddels in behandeling en woont begeleid.