Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Tiener opgepakt voor steekpartij tijdens brute straatroof in Apeldoorn

De politie heeft vandaag een 17-jarige man uit Apeldoorn opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij. Bij een straatroof in de nacht van 19 op 20 juli werd een 22-jarige fietser aan de Rijnstraat neergestoken. 

De fietser werd 's nachts op de kruising van de Oude Beekbergerweg en de Rijnstraat aangesproken door drie mannen, waarvan er één geld eiste. De Apeldoorner probeerde nog weg te fietsen maar hij werd achterhaald en in zijn zij gestoken. Het mes raakte maag, milt en darmen, hij kreeg al snel goede hulp doordat politieagenten in de buurt actief waren. 

Meerdere aanhoudingen

Na meerdere tips kwam de politie de verdachte op het spoor. Inmiddels is een 17-jarige Apeldoorner aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.  Het trio wordt ook in verband gebracht met een straatroof de volgende avond na de steekpartij, rond 23.00 uur in het Westenenkerpark. Daar werd een stel ook belaagd door drie mannen, waarbij eveneens werd gedreigd met een mes. Het stel verzette zich waardoor de drie afdropen.