Volledig scherm
PREMIUM
Braldt Lilian Haak mag in Apeldoorn terug de gemeenteraad in, waar zal dat dan buiten de VVD om doen. © Foeke Holtrop

‘Transgenderpoliticus’ Haak kan in Apeldoorn buiten VVD om raad in na vertrek Kipp

Tamara Kipp keert niet terug binnen de VVD-fractie in Apeldoorn. Ze geeft haar raadszetel ‘terug aan haar partij’. Dat hebben Kipp en de VVD in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt. Dat maakt de weg vrij voor een terugkeer van de eerder opgestapte Braldt Lilian Haak. Die wil dat alleen doen buiten de VVD om, zodat die partij haar zetel dan alsnog kwijt is. 

De VVD-fractie stelde twee weken geleden in een persbericht unaniem het vertrouwen in Kipp te hebben opgezegd wegens ‘onoverbrugbare meningsverschillen’. Bestuursvoorzitter Laurens van Piggelen wil niet zeggen waar die over gaan. ,,We hebben vertrouwelijke gesprekken gevoerd. Op de inhoud ga ik niet in.’’ Volgens Kipp zelf was ‘fractiediscipline’ het breekpunt.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.