Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Stichting Oranjefeesten

Tweede ronde voor verkoop vergunningen Apeldoornse kleedjesmarkt

Ondanks de drukte afgelopen zaterdag om 06.00 uur 's ochtends, zijn nog niet alle vergunningen voor de kleedjesmarkt op Koningsdag verkocht. Er zijn nog veertig plekken over, die op Koningsdag zelf opnieuw in de verkoop gaan. 

Het gaat om veertig plekken in het Oranjepark, waar dit jaar voor het eerst een deel van de kleedjesmarkt neerstrijkt. ,,De wijziging van de route heeft alles te maken met het feit dat Koningsdag op een zaterdag valt, en we dus niet goed in de Hoofdstraat terecht kunnen’’, legt Jolande van Raalte van Stichting Oranjefeesten uit. ,,Daarnaast wordt er ook nog op verschillende plekken gebouwd in de stad, waardoor we de route hebben veranderd. Dit jaar is het voor het eerst dat een deel van de kleedjesmarkt in het Oranjepark is. Misschien dat er daarom nog plekken in het park over zijn, omdat dat nog relatief onbekend is.’’

Belangstellende kunnen op Koningsdag om 07.00 uur bij middelbare school KSG terecht voor de verkoop van de laatste vergunningen, die voor tien euro per stuk worden verkocht. In totaal heeft de kleedjesroute plek voor zo'n zeshonderd kleedjes. Het merendeel van de vergunningen werd afgelopen zaterdag verkocht bij ACEC, waar mensen vanaf 06.00 uur in de rij stonden voor de start van de verkoop om 09.00 uur.