Ook tegen Groen Geel ging het mis voor de korfballers van Unitas, die in de Korfbal League nog altijd op de eerste punten wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook tegen Groen Geel ging het mis voor de korfballers van Unitas, die in de Korfbal League nog altijd op de eerste punten wachten. © Winanda van Zwamen

Unitas loopt eerste punten weer net mis, Dynamo klopt koploper SSS in vijfsetter

Overzicht Apeldoorn/VeluweEr wordt volop gesport in de regio Apeldoorn en Veluwe dit weekend. Bekijk hier de uitslagen en verslagen van het volleybal, korfbal, handbal, tafeltennis en waterpolo. Het overzicht wordt regelmatig geactualiseerd.

 1. Apeldoorner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemitisme: door toeval ontsnapt aan Auschwitz
  PREMIUM

  Apeldoor­ner Levie Hes strijdt voor de oorlog al tegen antisemi­tis­me: door toeval ontsnapt aan Auschwitz

  ‘Wanneer Joden bekende figuren zijn, dan komt dat niet omdat zij Jood zijn, maar omdat zij tot de pientersten behoren.’ Zo maakt Apeldoorner Bension Levie Hes in 1920 al korte metten met antisemitisme tijdens een debat. Dertien jaar later neemt hij onder protest ontslag als hij er weer mee te maken krijgt. Zijn bijzondere levensverhaal staat in een nieuw deel van de boekenserie Joodse Huizen.
  Apeldoorn
 2. Handbaloverzicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkensluiter
  PREMIUM
  handbal

  Handbal­over­zicht: LHC wint verrassend eenvoudig van Zwolle, Nieuw Heeten met moeite langs hekkenslui­ter

  Terwijl Wijhe’92 de titel pakte in de tweede divisie en Broekland het kampioensfeest in de hoofdklasse moest uitstellen, gebeurde er nog veel meer in handballend Salland. De derby tussen LHC en Zwolle werd opvallend makkelijk gewonnen door de Lemelerveldsen. Nieuw Heeten versloeg met veel moeite hekkensluiter Combinatie’64, maar is nog steeds niet zeker van klassenbehoud.
  Twello