Volledig scherm
Er zijn al wel Veluwse recreatieondernemers die laadpalen hebben geplaatst op hun terrein. Zoals Hotel De Cantharel in Apeldoorn. Maar dat moeten er meer worden. © Cantharel Apeldoorn

Veluwe omarmt elektrisch rijden: 32 recreatieondernemers krijgen laadpaal

Bij 32 recreatieondernemers op de Veluwe wordt komende maanden een laadpaal voor elektrische auto’s geplaatst. Deze bedrijven hebben zich aangesloten bij een groepsaankoop, waardoor de kosten lager uitvallen. Het idee is afkomstig van het toeristische samenwerkingsverband Veluwe-op-1. 

Elektrisch rijden is bezig aan een opmars die niet lijkt te stuiten. Desondanks blijft het een uitdaging om op de Veluwe een laadpaal te vinden. Ze zijn er wel, maar het vergt zoekwerk. Zeker als je niet bekend bent in deze regio. 

Dat moet anders, besloot Veluwe-op-1 afgelopen zomer. Daarom vroeg de toeristische organisatie het bedrijf EVConsult een groepsaankoop voor laadpalen op touw te zetten. Twintig deelnemers werd vooraf als minimum gesteld, maar dat aantal is dus ruimschoots gehaald. Uiteindelijk sloten 32 recreatieondernemers zich aan bij de groepsaankoop. ,,Daar zitten verschillende soorten bedrijven tussen, waaronder attractieparken, campings en restaurants’’, weet Bibi Fabius van EVConsult. 

De bedoeling is om nog voor het einde van het jaar de eerste laadpaal te plaatsen. Voor het begin van het toeristenseizoen van 2020 moet de hele operatie zijn afgerond.