Veluwse boeren wapenen zich tegen vreetgrage edelherten

Boeren op de Veluwe zijn het zat. Ze worden geteisterd door edelherten die in grote groepen vanuit de bossen op weilanden neerstrijken om hun buik vol te vreten. Om vast te stellen op hoeveel schadevergoeding ze recht hebben van de provincie Gelderland, beginnen ze een pilot.

Het is deze dinsdag ongewoon druk op een grasperceel aan de Uddelermeerweg in Staverden. Acht boeren hebben de krachten gebundeld en rasteren een deel van het weiland af. Palen worden langs de rand in de grond geslagen en onderling verbonden met schrikdraad. Met een hoogte van 1,80 meter zou dit het wild ‘buiten’ moeten houden. Het is echter slechts de helft van het ruim 7 hectare grote perceel dat op deze manier wordt beveiligd. Op de andere helft houden de edelherten vrij spel.

  1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
    PREMIUM

    Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

    Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”