Aalisiya Konijnenberg  (4) met konijn Elsa. Haar andere konijn Anna, die sinds juni spoorloos was, is in brand gestoken en gevonden door de politie. Moeder Samyra is nog té ontdaan van de gruweldaad en wil daarom niet op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Aalisiya Konijnenberg (4) met konijn Elsa. Haar andere konijn Anna, die sinds juni spoorloos was, is in brand gestoken en gevonden door de politie. Moeder Samyra is nog té ontdaan van de gruweldaad en wil daarom niet op de foto. © Kevin Hagens

Verbrand konijn Anna van Samyra Konijnenberg uit Apeldoorn was al twee maanden spoorloos

Stop een konijn in een doos, doe er een jas overheen en steek het geheel in brand. Samyra Konijnenberg schrok zich maandag wezenloos, toen ze het bericht van de politie in Apeldoorn op Facebook aantrof. Het was namelijk háár vermiste konijn. ,,Hoe ziek kan je zijn dat je dit doet?”

Als Samyra een dag na die hectische maandag de deur van haar woning opent, kijkt ze nog wat beteuterd. Nog altijd is ze ontdaan over de gruwelijke daad. Wie doet nou zoiets?, vraagt ze zich vertwijfeld af. De week begon voor haar, zoals ze omschrijft, als een emotionele achtbaan. ,,Ik zag al snel op Facebook het bericht van de politie Apeldoorn over het in brand steken van een konijn. Ik zag het meteen, dat is Anna! In brand gestoken! Wat een bruut, die dat heeft gedaan!”.