De politie doet op 4 juli 2018 onderzoek bij de woning aan Bronsgietersdonk.
Volledig scherm
De politie doet op 4 juli 2018 onderzoek bij de woning aan Bronsgietersdonk. © Pim Velthuizen

Verdachte van Apeldoornse spanbandmoord voor vijf minuten van Almelo naar Zutphen

De 59-jarige Hameed R. uit Apeldoorn, die zijn vrouw in juli 2018 volgens Justitie heeft gewurgd met een spanband, bracht vanmorgen een bliksembezoek aan de rechtbank in Zutphen. Daar werd zijn zaak pro-forma behandeld, maar na een minuut of vijf zat hij al weer in het busje richting de penitentiaire inrichting in Almelo. 

Omdat geen van de betrokken partijen vragen had, werd de zaak door de rechter aangehouden. Op  19 december gaat deze verder. Ook dan pro-forma. De inhoudelijke behandeling vindt vermoedelijk pas begin februari plaats. Dan zijn ook de resultaten van het onderzoek in het Pieter Baan Centrum bekend. De geboren Iraniër moet zich daar op 4 november melden. 

Enige verdachte

De vrouw van R. werd op 4 juli 2018 dood gevonden in hun woning aan de Bronsgietersdonk in Apeldoorn. Ze bleek te zijn gewurgd, vermoedelijk met een spanband. De echtgenoot werd als enige verdachte aangehouden. Hij ontkent iets met de moord te maken te hebben. 

Onderzoek van een psychiater en psycholoog wees deze zomer uit dat R. mogelijk een psychose heeft gehad. Om te onderzoeken of hij inderdaad aan psychoses lijdt, moet hij onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum.