Op deze plek vindt vanaf 7 maart voor het eerst de Apeldoornse voorjaarskermis plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Op deze plek vindt vanaf 7 maart voor het eerst de Apeldoornse voorjaarskermis plaats. © Arnoud Heins

Voorjaarskermis Apeldoorn toch op plek van Wintercircus

De Apeldoornse voorjaarskermis krijgt toch een vervolg op het parkeerterrein van winkelcentrum De Voorwaarts. Vorig jaar gaf de gemeente nog aan dat de locatie waar ook het wintercircus wordt gehouden, waarschijnlijk te klein zou zijn. 

De kermis in en om de Americahal: welke Apeldoornse millennial is er niet groot mee geworden? Zo'n 25 jaar kon je in de voorjaarsvakantie zwieren, zwaaien en rondjes draaien in de evenementenhal. Die ging eind 2017 voorgoed dicht. Maar omdat de sloop lang op zich liet wachten, werd er de afgelopen twee jaar nog wel een kermis gehouden. Al stonden er toen - uiteraard - louter attracties op het buitenterrein.

 1. Zoontje (7) worstelt met coronavirus, dus komt kinderboekenschrijver uit Apeldoorn met een verhelderend boekje
  PREMIUM

  Zoontje (7) worstelt met coronavi­rus, dus komt kinderboe­ken­schrij­ver uit Apeldoorn met een verhelde­rend boekje

  Hij heeft zelf een zoontje van zeven jaar. Kinderboekenschrijver Steve L’Homme uit Apeldoorn ziet met eigen ogen hoe zijn kind worstelt met het feit dat hij niet naar school kan. ,,Hij kan het maar moeilijk begrijpen.” Dus, dacht Steve, dan schrijf ik er een boekje over. ,,Als handvat voor ouders en hun kinderen om het gesprek aan te gaan over het coronavirus.”
 2. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
  PREMIUM

  Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

  Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”