Volledig scherm
PREMIUM
Bouwproject in Ugchelen. © Rob Voss

Vraag naar woningen onverminderd hoog: bouwen, bouwen en nog eens bouwen

Na jaren van stilstand zijn we volop aan het bouwen geslagen. In dorpen en steden struikel je bijkans over de nieuwbouwprojecten. Maar dat is nog lang niet genoeg. De vraag naar woningen blijft onverminderd hoog. Het is ‘code rood’ zeggen makelaars. De provincie is aan zet. ,,Laten we gemeenten en corporaties volop de ruimte geven.’’   

Het beeld is 180 graden gedraaid. Nog niet zo lang geleden ging door menig bouwplan een rode streep. Uitbreidingsplannen voor Vinex-wijken belandden in de ijskast. Bouwbedrijven kampten met een fors tekort aan opdrachten en moesten als gevolg daarvan mensen ontslaan. De economische crisis liet behoorlijk zijn sporen na op de woningmarkt. 

  1. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg  nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
    Vraag van de week

    Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.