Vrijwilligers op Landgoed Klarenbeek helpen bijen en vlinders graag een handje. Dit is van belang vanwege de achteruitgang van insecten, waaronder bijen en vlinders. Daarom is er een groot nieuw bijenhotel geplaatst. Van links naar rechts: Régine van Heest, Marleen Onclin en Frieda van Heist.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers op Landgoed Klarenbeek helpen bijen en vlinders graag een handje. Dit is van belang vanwege de achteruitgang van insecten, waaronder bijen en vlinders. Daarom is er een groot nieuw bijenhotel geplaatst. Van links naar rechts: Régine van Heest, Marleen Onclin en Frieda van Heist. © Kevin Hagens

Vrijwilligers van de moestuin op Landgoed Klarenbeek doen alles om bijen te helpen overleven

Bedreven en vol passie werkt een groep vrijwilligers meerdere keren per week op Landgoed Klarenbeek. Aan de moestuin, in de kassen en sinds kort ook aan de nieuwe voedselbank voor bijen. 

 1. ‘Jarenlang is deze bewoning gedoogd en nu staat de gemeente achter het onmenselijke beleid van de nieuwe eigenaars’
  PREMIUM
  LEZERSREACTIE

  ‘Jarenlang is deze bewoning gedoogd en nu staat de gemeente achter het onmenselij­ke beleid van de nieuwe eigenaars’

  Het is de laatste jaren een tendens dat vakantieparken en ook campings aangekocht worden door rijke zakenlieden, die dan bewoners uit hun eigen vakantiehuizen zetten. Om vervolgens de campings vol te bouwen met nieuwe vakantiewoningen, die zij zelf exploiteren. Veel van de huidige bewoners vallen niet onder huurbescherming en zijn overgeleverd aan de grillen van de eigenaars.
 1. Scouting Hasselo zoekt nieuwe scouts!
  Play

  Scouting Hasselo zoekt nieuwe scouts!

 2. Op bezoek bij Getty Kaspers, de Twentse winnares van het Songfestival
  Play

  Op bezoek bij Getty Kaspers, de Twentse winnares van het Songfesti­val