In het noordelijke deel van Apeldoorn worden in totaal 24502 grijze container ingenomen. Die worden op een depot aan de Vlijtseweg verzameld.
Volledig scherm
In het noordelijke deel van Apeldoorn worden in totaal 24502 grijze container ingenomen. Die worden op een depot aan de Vlijtseweg verzameld. © Arnoud Heins

Wat gaat er met al die duizenden grijze containers in Apeldoorn gebeuren?

Wie momenteel over de Vlijtseweg in Apeldoorn of het fietspad van en naar Het Sluisje rijdt, vraagt het zich ongetwijfeld af. Wat gaat er met al die grijze containers gebeuren?

Bij de voormalige gemeentewerf staan duizenden kliko’s opgestapeld. Die zijn de voorbije maanden in het kader van ‘omgekeerd inzamelen’ in de noordelijke helft van de gemeente Apeldoorn opgehaald. Op 23471 adressen zijn cq. worden in totaal 24502 containers ingenomen. In het zuidelijke deel is die operatie vorig jaar al afgerond.  

Oranje deksel

Het gros van de grijze bakken wordt de komende tijd door Plastic Omnium gerecycled tot nieuwe containers. En de Apeldoorners? Die hebben er een kliko met oranje deksel voor teruggekregen. Daar kunnen ze voortaan hun plastic, blik en pakken in kwijt.

Restafval dienen ze in een zak naar een ondergrondse container in de buurt te brengen. Mensen die toch liever een grijze bak hebben, konden tegen betaling van 25 euro de kleine variant krijgen. Die wordt voortaan op afroep geleegd. 

Volledig scherm
© Arnoud Heins
  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.