Volledig scherm
PREMIUM
Ineke Lammers en Ben Fockens op de Veluwse Markt in Beekbergen. © Kevin Hagens

‘Wij zijn een soort mobiele VVV’

Van de Antiek- en Curiosamarkt op het Marktplein tot De Loen’se Moandag. Op vrijwel alle evenementen in en om Apeldoorn tref je ze: de in het gifgroen gestoken cityhosts. Maar wie en wat komen zij zelf zoal tegen? We spraken er twee op de Veluwse Markt in Beekbergen. 

Ineke Lammers (55):

,,Ik las in 2016 in het Stadsblad dat ze cityhosts zochten. Een paar jaar daarvoor was ik weduwe geworden en ik wilde wat meer onder de mensen komen. Dus dat leek me wel wat: de mensen wat vertellen over mijn eigen woonplaats. Want daar ben ik best trots op. Terwijl ik een import-Apeldoornse ben. Ik kom oorspronkelijk uit Brabant. Het grappige is dat ik hier dertig jaar geleden samen ben gaan wonen met een Hagenees.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?