Volledig scherm
Toegang tot de parkeerplaats van Radio Kootwijk. © Archief, Jeroen Pol

‘Wildparkeerders’ Radio Kootwijk mogelijk prooi voor handhavers

Gemeentelijke handhavingsambtenaren worden mogelijk ingeschakeld om de overlast van wildparkeren bij Radio Kootwijk te beteugelen. Nu is het toezicht daarop belegd bij de politie en Staatsbosbeheer, maar de boswachters kunnen hiervoor niet bekeuren. 

Dat melden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad, nadat ChristenUnie, VVD, Gemeentebelangen, CDA en GroenLinks opheldering hadden gevraagd. ,,Ook wij hebben signalen gekregen dat de aanpak voor verbetering vatbaar is’’, geven B en W aan. 

Frank Volkers, boswachter van Staatsbosbeheer, gaf onlangs in de Stentor aan het ontbreken van een ‘sanctiemiddel’ als probleem te ervaren. De gemeente gaat met Staatsbosbeheer en de politie in overleg, kondigen B en W in antwoord op de raadsvragen aan. 

Staatsbosbeheer meldde in de Stentor al het betalen voor parkeren makkelijker te zullen maken, in de hoop dat de overlast hierdoor zal afnemen. De burgemeester gaat bovendien in overleg met de gemeentelijke handhavers, om te onderzoeken wat die kunnen betekenen en wat dat eventueel kost.