In de oude regeling mocht Willem-Alexander het Kroondomein tijdens het jachtseizoen drie maanden afsluiten. Die regeling geldt dit jaar nog.
Volledig scherm
PREMIUM
In de oude regeling mocht Willem-Alexander het Kroondomein tijdens het jachtseizoen drie maanden afsluiten. Die regeling geldt dit jaar nog. © Rob Engelaar/ANP

Willem-Alexander wil Kroondomein Het Loo drie maanden per jaar gesloten houden: ‘Belang van de natuur staat voorop’

updateRuim de helft van Kroondomein Het Loo blijft toch drie maanden per jaar gesloten, als het aan koning Willem-Alexander ligt. Dat blijkt uit de subsidieaanvraag die het Kroondomein heeft ingediend. De koning vraagt niet langer voor het hele gebied natuursubsidie aan, maar voor een deel ervan. Het gaat om een bedrag van 4,2 miljoen euro voor een periode van zes jaar. 

0 reacties

  1. Pa stierf op z’n 80ste in het harnas, Erik de Witt (59) doet Apeldoornse supermarkt ‘nu al’ van de hand
    PREMIUM

    Pa stierf op z’n 80ste in het harnas, Erik de Witt (59) doet Apeldoorn­se supermarkt ‘nu al’ van de hand

    Hij heeft de zestig nog niet aangetikt, maar doet zijn supermarkt in de Apeldoornse wijk de Maten ‘nu al’ van de hand. Er is één ding dat hij anders gaat doen dan zijn vader, had Erik de Witt zich voorgenomen. Vader stierf op z’n 80ste in het harnas. Dat is niet meer van deze tijd, vindt hij. Op 59-jarige leeftijd draagt hij maandag het stokje over bij Plus Nico de Witt.