Volledig scherm
© Rob Voss

Zaterdagmarkt Apeldoorn gaat gewoon door, ondanks incident parkeergarage

Op het Marktplein in Apeldoorn kan zaterdag de wekelijkse markt gewoon plaatsvinden, ook al zijn er scheurtjes ontdekt in de onderliggende parkeergarage.

De scheurtjes werden donderdagavond opgemerkt, nadat er ook een scheur in het stadhuis was gezien. Die laatste bleek vrijdag volgens de gemeente niet meer dan een barst in de natuurstenen vloer te zijn, en dus geen scheur in de constructie.
De barst is ontstaat door de bouwwerkzaamheden, mogelijk versterkt door het feit dat het gebouw niet meer verwarmd wordt. Daardoor is mogelijk krimp opgetreden.

Belasting

De scheurtjes in het plafond van de parkeergarage zouden al langer aanwezig zijn. Er zijn zelfs kleine stalagtieten gezien, zegt gemeentelijk woordvoerder Arnoud van der Steen. Dat zijn afzettingen die ontstaan door langdurig druppelen van vocht. Dat voedt de conclusie dat de scheurtjes niet wijzen op een acuut probleem. Bovendien bevinden die zich in het deel van de parkeergarage dat onder het stadhuis ligt, niet in de ruimte onder het Marktplein. Daarom zou de belasting van marktkramen en publiek zaterdag geen probleem moeten zijn.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.