Volkszanger Frank van Etten
Volledig scherm
PREMIUM
Volkszanger Frank van Etten © Rob Voss

‘Ze dreigden zijn tong af te snijden’: Jaren cel geëist voor afpersen volkszanger Frank van Etten uit Apeldoorn

UPDATETegen Apeldoorner Gerard van H. (55) en zijn zoon Ronnie (28) is vanmorgen drie jaar gevangenisstraf geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) acht bewezen dat zij volkszanger én plaatsgenoot Frank van Etten hebben afgeperst en bedreigd. 

 1. Celstraf voor belagers van volkszanger Frank van Etten

  Celstraf voor belagers van volkszan­ger Frank van Etten

  Een 51-jarige vader en zijn zoon (25) uit Apeldoorn zijn door de rechtbank veroordeeld tot respectievelijk 8 en 7 jaar celstraf voor witwassen, mensenhandel, oplichting en afpersing. De twee zouden ook volkszanger Frank van Etten hebben bedreigd en zijn auto in de brand hebben gestoken. De vocalist en zijn gezin moesten daardoor geruime tijd onderduiken. Van Etten is opgelucht dat zijn belagers voorlopig achter slot en grendel zitten.
 2. Apeldoorners hopen dat rust terugkeert na arrestatie van katalysatordieven: ‘Kijk elke ochtend nog onder de auto’
  PREMIUM
  Met video

  Apeldoor­ners hopen dat rust terugkeert na arrestatie van katalysat­or­die­ven: ‘Kijk elke ochtend nog onder de auto’

  Ze hopen allemaal dat ze nu rustig kunnen gaan slapen en de volgende ochtend ‘gewoon’ gebruik van hun auto kunnen maken, zonder dat de katalysator weg is. Gerrit, Miranda, Nick en Paulien zijn blij dat de politie eindelijk een ‘bende’ heeft aangehouden. Toch iets positiefs? ,,De sociale controle en verbinding in de straat is nooit beter geweest.”
 3. Historische schoorsteen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restauratie gigantisch duur’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Histori­sche schoor­steen dreigt uit tuin van Pierre en Marianne te verdwijnen: ‘Restaura­tie gigantisch duur’

  Dreigt een van de drie overgebleven fabrieksschoorstenen in Apeldoorn te verdwijnen? Bij Pierre en Marianne Reijerman staat ’ie midden in de tuin, maar de ‘versiering’ raakt in verval. Voor restauratie is nog ruim 12.000 euro nodig. ,,We hebben eens een autoband erin gegooid. Ging de zwarte rook over de brandweerkazerne. Vonden ze niet zo leuk...”
 4. Vliegmaat­schap­pij komt Daan en Renzo uit Apeldoorn tegemoet na mislopen vakantie: 'Hebben ze niet zoveel aan’
  PREMIUM

  Vliegmaat­schap­pij komt Daan en Renzo uit Apeldoorn tegemoet na mislopen vakantie: 'Hebben ze niet zoveel aan’

  AirMalta wil ‘als gebaar van goede wil’ de vlucht van twee Apeldoornse jongens die in juli hun vakantie de mist in zagen gaan, gratis omboeken naar een andere datum. ,,Dat is mooi en lief bedoeld, maar als er verder niks gebeurt, hebben ze er niet zoveel aan’’, zegt Joyce, moeder van slachtoffer Daan Karssen. ,,De hele vakantie was veel duurder, dat kunnen ze niet zomaar nóg een keer betalen.”