Zeldzame bamboemaki geboren bij Apenheul

VIDEOIn Apenheul is een zeldzame Alaotra bamboemaki geboren. Het Apeldoornse dierenpark is blij met de geboorte. De Alaotra bamboemaki is een van de 25 meest bedreigde primaten (apen en halfapen) ter wereld.

Apenheul maakt deel uit van het Europese fokprogramma dat deze van Madagaskar afkomstige soort in de dierentuinen in stand wil houden.

 In het wild wordt hun leefgebied steeds ingeperkt door de aanleg van rijstvelden. Er leven nog maar een paar duizend bamboemaki’s in het wild. 

De groep bamboemaki’s in Apenheul bestaat nu uit 7 dieren, in de Europese dierentuinen leven er in totaal zeventig. 

In de mond

Bamboemaki’s hebben tijdens hun eerste levensweken alle hulp van hun moeder nodig, meldt Apenheul, daarna zijn ze al snel zelfstandig. De moeders dragen hun kinderen de eerste weken in hun mond als ze ze willen verplaatsten. 

Volledig scherm
Volwassen bamboemaki. © Apenheul
  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?