Zwaar ongeluk in Loenen: ravage en meerdere gewonden

Update & videoEen heftig ongeluk waarbij drie auto’s zijn betrokken, heeft vanavond voor een enorme ravage gezorgd op de kruising van de Voorsterweg met Kanaal Zuid bij Loenen. Er zijn minstens twee gewonden afgevoerd naar het ziekenhuis waarvan één zwaargewond.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat de drie auto’s daarbij allemaal zwaar beschadigd raakten aan de voorkant.

Enorme puinhoop

De brandweer is een kwartier bezig geweest om één van de twee gewonden uit één van de auto’s te knippen met hydraulisch gereedschap. De weg langs het kanaal is afgezet om de enorme puinhoop die veroorzaakt is door het ongeluk, op te ruimen.

Even leek het erop dat er bij het ongeval ook een vrachtwagen betrokken was, maar de bestuurder daarvan blokkeerde na het ongeval opzettelijk de weg om hulpdiensten ongestoord hun werk te laten doen. De Verkeersongevallenanalyse (VOA) verricht de komende uren verder onderzoek. 

De ravage na het ongeval in Loenen waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.
Volledig scherm
De ravage na het ongeval in Loenen waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. © Persbureau Heitink
  1. Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoorners bellen’:  ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’
    PREMIUM

    Senna (15) meldt zich aan voor ‘Even Apeldoor­ners bellen’: ‘Het is toch zielig om zo iemand helemaal alleen te laten zitten’

    Veel ouderen zitten momenteel thuis en vereenzamen doordat ze geen bezoek krijgen. Daarom bedacht netwerk ‘Skill-Ability’ dat het in deze tijd wel leuk zou zijn voor de ouderen als zij regelmatig gebeld worden door een jongere tussen de 15 en 30 jaar. Senna Carras (15) is één van de jongeren die zich voor ‘Even Apeldoorners Bellen’ heeft aangemeld.