Volledig scherm
© ANP

Agenten druk, dus in deze Belgische provincie mag je 17 km/u te hard rijden

Agenten in de Belgische provincie Luxemburg hebben het maar zwaar met het verwerken van alle snelheidsovertredingen. En dus word je nu pas geflitst als je meer dan 17 km/u te snel rijdt.

De werkdruk ligt kennelijk erg hoog in de Belgische provincie Luxemburg. Want ze kwamen met een creatieve oplossing om het aantal te verwerken boetes te verlagen. Teneinde ‘meer harmonie’ te creëren en de werkdruk te verlagen, krijg je pas een bekeuring wanneer je meer dan 17 km/u te hard rijdt.

In theorie betekent dit, dat je pas vanaf 47 km/u geflitst kan worden in een zone waar je 30 mag en vanaf 67 km/u in een zone waar je 50 mag enzovoort. De grenzen waren al eerder flexibel volgens de Belgische website gocar.be, maar toen ging het steeds om tijdelijke maatregelen. De algemene ‘17 km/u-regel’ doet dan ook een flink aantal wenkbrauwen fronsen. Veel mensen zien het als een uitnodiging om sneller te rijden.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.