De stad wil optreden tegen verkeer dat te veel lawaai maakt. Niet alle motorrijders in de stad zorgen overigens voor overlast.
Volledig scherm
De stad wil optreden tegen verkeer dat te veel lawaai maakt. Niet alle motorrijders in de stad zorgen overigens voor overlast. © Jakob van Vliet

Amsterdam komt met ‘lawaaiflitspaal’ tegen overlast van brullende motoren

Amsterdam wil overlast en herrie van brullende motoren gaan aanpakken en experimenteert daarom met een ‘lawaaiflitspaal’. Luidruchtig optrekken of knallende uitlaten blijven nu praktisch onbestraft.

 1. Lachgas afgelopen jaren gevonden bij 1800 ongelukken: ‘Zorgwekkend hoog aantal’
  VIDEO

  Lachgas afgelopen jaren gevonden bij 1800 ongelukken: ‘Zorgwek­kend hoog aantal’

  Er zijn de laatste jaren tientallen doden en gewonden gevallen bij verkeersongelukken waarbij lachgas in het spel was. Dat blijkt uit een inventarisatie van de politie op verzoek van de NOS. Bij 63 dodelijke ongevallen en bij 362 ongevallen met (ernstig) letsel werd lachgasgebruik geconstateerd. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) noemt het hoge aantal verkeersongelukken veroorzaakt door lachgas ‘schokkend’ en ‘zorgwekkend’.
 2. ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’
  PREMIUM
  Mijn Allessie

  ‘Saab is nog steeds geen coole wagen, maar door zijn lelijkheid vind ik ’m nu mooi’

  Als kind vond Maarten van Buuren (44) de Saab 96 van zijn moeder spuuglelijk. Daar dacht zij héél anders over. De mosgroene maar aftakelende Zweed was haar favoriet en mocht nooit meer weg. In een loods van de familie stond-ie zeker vijfentwintig jaar weg te kwijnen. Totdat ze bijna 70 werd en haar zoon een origineel cadeau bedacht. Wij spraken hem voor de rubriek Mijn Allessie.