Volledig scherm
De politie toonde op Facebook met een foto van de snelle Mercedes. Die is in beslag genomen © Gendarmerie de la Drôme

Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.

De agenten van de Franse snelwegpolitie reden op de A7 tussen Lyon en Montpellier, toen ze ter hoogte van Valence een Mercedes AMG opmerkten die 206 km/u reed, waar hij 130 mocht rijden. Ze zetten de achtervolging in en haalden de wagen vijf kilometer verderop in.

Toen ze hem aan de kant wilden zetten, reed de bestuurder gewoon door. Op een gegeven moment raasde hij met 240 km/u door een gebied waar hij slechts 90 mocht rijden. De agenten moesten hem laten gaan, maar alarmeerden hun collega’s in de regio.

Op de achterbank

Die troffen de AMG uiteindelijk 60 kilometer verderop, nog steeds met waanzinnig hoge snelheid. Maar even later stond de sportwagen plots op de vluchtstrook. De twee inzittenden zaten op de achterbank en probeerden de agenten wijs te maken dat de bestuurder en bijrijder gevlucht waren.

Hoog verbruik

De wagen was stilgevallen omdat de benzine op was. De politie vermoedt dat de benzinetank door de hoge rijsnelheden extra snel leeg is geraakt. Na enkele dagen onderzoek slaagde de politie er bovendien in om aan te tonen dat een van beide heren toch echt achter het stuur had gezeten. De 32-jarige man kreeg een waslijst aan overtredingen voorgelegd. Zijn voertuig is in beslag genomen. De man moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”