Dat is schrikken: geen pk's maar walnoten onder de motorkap

VideoEen Amerikaanse vrouw die een verbrande geur opmerkte nadat ze thuis met haar auto vertrok, zette die snel aan de kant en stapte uit. Onder de motorkap wachtte haar een verrassing. Eekhoorntjes hadden er een voorraad verstopt van minstens 200 walnoten.

Holy Persic uit Pittsburg in de VS was maandag nog maar net vertrokken, toen ze een verbrande geur waarnam en vreemde geluiden hoorde. Ze belde haar man, die haar aanraadde om snel de motorkap te openen. Daar ontdekte de vrouw, verstopt in alle mogelijke hoekjes, minstens 200 walnoten en veel gras.

“Ze zaten echt overal”, vertelt haar man Chris. “Onder de accu, bij een ventilator, ... de noten op het motorblok waren zwartgeblakerd. Het leek alsof ze bijna geroosterd waren.”

Tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
Chris Persic had meer dan een uur nodig om alles eruit te prutsen © RV Facebook

De wagen was een maand geleden nog voor onderhoud in de garage geweest, maar nadien had het stel niet meer onder de motorkap gekeken. De noten van de boom in hun tuin waren enkele weken geleden begonnen met vallen. ,,Die eekhoorntjes zetten er vaart achter”, lacht Chris.

Het duurde bijna een uur om alle noten eruit te halen. Controle in de garage wees uit dat er geen blijvende schade was. ,,Maar we hebben wel geluk gehad”, aldus Chris. “Het gras in de motorkap was vochtig omdat het had geregend. Als het echt droog was geweest, was er misschien brand ontstaan.”

Volledig scherm
De walnoten zaten zowat overal in de motor verstopt. © RV Facebook
Volledig scherm
© RV
  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.