Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

De straat die ooit van ons allemaal was, is nu van het verkeer

De coronacrisis zet ons aan het denken over de auto. Dat is hard nodig, zeggen verkeersdeskundigen. Nederland telt meer parkeerplaatsen dan mensen, het vehikel ‘terroriseert’ ons. ,,Ooit was de straat van iedereen.’’

De auto is zó dominant. Voor de inrichting van de Kiss & Ride bij de school van mijn kinderen is 1100 vierkante meter nodig. Het schoolplein is 700 vierkante meter voor 270 kinderen. Dat is evenveel speelruimte als een ophokkip die zich nog nét biologisch mag noemen. Als je dat zegt, word je eerst weggezet als gekke activist, terwijl 80 procent van de ouders het met je eens is’’, zegt Marco te Brömmelstroet.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.