Volledig scherm
PREMIUM
Volkmar Denner, ceo van Bosch, zegt dat zijn bedrijf iets wil doen tegen de klimaatverandering. Bosch ziet toekomst in auto's op waterstof. © AFP

Dieselkoning Bosch denkt dat waterstof de toekomst is

Lusten onze auto's in 2030 alleen nog elektriciteit? De Duitse technologiegigant Bosch haalt menig milieuactivist uit zijn droom. ,,Over tien jaar zal driekwart van de nieuwe auto's nog gewoon brandstof tanken, benzine én diesel.'' Maar het bedrijf investeert ook fors in waterstofauto's.

Als één bedrijf weet wat autofabrikanten willen en waar ze aan werken, is het Bosch. De technologiegigant uit Stuttgart is sinds jaar en dag de grootste toeleverancier van de automobielindustrie. 'De enige auto's waarin géén onderdelen en techniek van Bosch zitten, zijn speelgoedautootjes', zeggen de Duitsers. Zelfs in de Tesla's zitten onderdelen en techniek 'made in Germany', al heeft Elon Musk Bosch ten strengste verboden te openbaren wat precies.

  1. Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publiekslieveling van autorijdend Nederland?
    Interview

    Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publieks­lie­ve­ling van autorij­dend Nederland?

    Opel gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de vleugels van het Franse PSA. Ruim 35 jaar lang was Opel de favoriet van de Nederlandse automobilist, maar in 2004 kwam daar een eind aan. Keren de tijden van de Kadett, de publiekslieveling van weleer, terug? ,,Ik denk dat we met onze elektrische auto's in Nederland inderdaad weer nummer één kunnen worden’’, zegt topman Michael Lohscheller.