Bugatti Chiron 300+
Volledig scherm
Bugatti Chiron 300+ © Motor1.com

Dit gaat de record-Bugatti kosten die een topsnelheid van 490 km/u haalt

Bugatti gaat 30 exemplaren bouwen van de Chiron Super Sport 300+. Het gaat hierbij om productie-exemplaren met een verlengde body. De prijs bedraagt 3,5 miljoen euro exclusief belastingen.

Tijdens een feest ter ere van 110 jaar Bugatti maakte bedrijfsbaas Stephan Winkelmann bekend dat het beroemde prototype dat 304.773 mijl per uur (490.484 km/uur) reed, zal verschijnen in een oplage van 30 exemplaren. Dat meldt website Motor1.com

Officieel wordt de Bugatti Chiron Super Sport 300+ genoemd. De auto is voorzien van een quad-turbo 8.0-liter W16-motor met 1.578 pk. Ten opzichte van de standaard Chiron, heeft de SS-variant een body met verbeterde aerodynamica, inclusief een aangepaste achterzijde, waardoor het prototype de bijnaam ‘Longtail’ kreeg.

Andere technische specificaties die werden bekendgemaakt, zijn de magnesium wielen en de naakte koolstofvezel carrosserie. De Chiron die werd gebruikt voor de recordrun op de VW-testbaan Ehra-Lessien had slechts één stoel en een rolkooi, maar de productie-exxemplaren van de Super Sport 300+ zijn ook voorzien van een passagiersstoel.

De prijs van 3,5 miljoen euro vormde voor in ieder geval één bezoeker van het feestje geen belemmering om ter plekke een van de 30 geplande auto’s te kopen. Dat betekent dat er nog 29 exemplaren beschikbaar zijn.

Zie hieronder de Bugatti Chiron Super Sport 300+ in actie: