Volledig scherm

Dit was vorig jaar de grootste autofabrikant ter wereld

De alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi was in 2018 de grootste autofabrikant ter wereld. In totaal kwamen de verkopen uit op 10,76 miljoen. Volkswagen zat daar met 10,6 miljoen net onder. Toyota staat op plek drie met 10,39 miljoen verkochte eenheden.

Het Amerikaanse General Motors was altijd een van de grootste autofabrikanten ter wereld, maar komt onder de tien miljoen uit sinds het Opel heeft afgestoten. Kia/Hyundai zit met 7,4 miljoen verkochte auto's nog net in de top vijf,  gevolgd door Ford met rond de zeven miljoen. 

Merken als de Groupe PSA en Fiat-Chrysler verkochten in 2018 rond de 4 miljoen auto's per jaar. Mercedes, BMW en Audi (onderdeel van VW) zitten alle drie rond de twee miljoen verkochte auto's per jaar. Volvo en Jaguar/Land Rover verkochten vorig jaar zo'n 600.000 eenheden.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.