Volledig scherm
© Rivian

Ford investeert half miljard in nieuwe Tesla-rivaal

Autofabrikant Ford gaat 500 miljoen dollar investeren in Rivian, een start-up voor elektrische auto’s die algemeen wordt gezien als een potentiële concurrent voor Tesla.

Rivian, gevestigd in de Amerikaanse staat Michigan, is van plan tegen het einde van volgend jaar een pick-up truck en een SUV te produceren. Beide modellen worden gevoed door accupacks en zijn ontworpen als luxe voertuigen waarmee wordt gemikt op consumenten die tot nu toe in veel gevallen kiezen voor Tesla. 

Internetgigant Amazon investeerde in februari al $ 700 miljoen in Rivian. Ford hoopt door het partnerschap versneld een ​​reeks elektrische auto’s en vrachtwagens op de markt te kunnen brengen. Rivian plant naast de twee geplande auto’s volgens onofficiële bronnen nog eens zes nieuwe modellen voor 2025. De Rivians zijn op papier snel, sterk en hebben een enorme actieradius.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.