Frankrijk is alweer klaar met trajectcontroles
In België neemt het aantal trajectcontroles sterk toe, maar in Frankrijk zijn ze er alweer klaar mee. De officiële reden is dat ze te duur zijn in onderhoud, maar dat is volgens een Franse belangenclub van automobilisten niet de werkelijke reden.
Frankrijk gaat zijn trajectcontroles geleidelijk ontmantelen, zo melden Franse media. De eerste exemplaren verschenen in 2012 langs Franse snelwegen, maar de apparaten, die de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten berekenen, zouden volgens de Franse verkeersveiligheidsorganisatie Sécurité Routière te duur zijn in onderhoud.
‘Slechts’ 5000 bekeuringen per jaar
De geringe winstgevendheid van deze in totaal honderd trajectcontroles zou hier niets mee te maken hebben, aldus Sécurité Routière. Wel is zeker dat de trajectcontroles een stuk minder bekeuringen genereren. Namelijk ‘slechts’ 5000 per jaar per trajectcontrole, tegenover 14.000 per jaar voor klassieke radarsystemen.
Automobilistenorganisatie
Dat lijkt te pleiten voor meer trajectcontroles. Immers: ze doen hun werk goed, want er rijden op die plekken veel minder mensen te snel. Keerzijde is echter dat ze hierdoor de schatkist van de overheid minder vullen. En precies dat laatste schiet de Franse automobilistenorganisatie 40 millions d’automobilistes in het verkeerde keelgat. Ze genereren gewoon niet genoeg geld met verkeersboetes”, zegt Philippe Nozière, voorzitter van de vereniging.
Nieuwe generatie radars
In een persbericht beschuldigt de organisatie de Franse overheid ervan dat de doelstelling van nul ongevallen voor de overheid minder belangrijk is dan het genereren van inkomsten. De Franse autoriteiten gaan de trajectcontroles vervangen door vaste radars van een nieuwe generatie, die meerdere overtredingen tegelijk kunnen registreren en beboeten, en die ook al in België staan.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Fietstest 2023
Dit zijn de beste vouwfietsen
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
Autotest
Goedkoopste elektrische auto van Nederland krijgt ruim 40 procent meer vermogen
Dacia lanceert de Spring EV 65, een bijna 50 procent krachtigere versie van de goedkoopste elektrische stadsauto van Nederland. Helaas blijft het ‘springerige’ karakter van het onderstel ongewijzigd. -
Als je in België een auto met groen zwaailicht ziet, kun je maar beter aan de kant gaan
Het Belgische Verkeersinstituut Vias noemt ze ‘hoffelijkheidslichten’ en hoopt dat automobilisten voor auto's met zo'n lamp aan de kant gaan. Het idee voor deze groene zwaailichten komt uit Canada. -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?
-
met video
Belgische politicus rijdt rond met James Bond kentekenplaat
-
-
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
PREMIUM
Flits-apps in Duitsland nu ook verboden voor passagiers en dit is de boete
In Duitsland is een bijrijder beboet door de rechtbank voor het aan hebben staan van flitssignaleringen. Dat is belangrijk nieuws voor wintersporters die via Duitsland naar Oostenrijk vertrekken, want tot voor kort moesten alleen bestuurders deze signalering uitzetten.