Ook de nieuwe Golf GTI is op de virtuele beursstand te zien
Volledig scherm
Ook de nieuwe Golf GTI is op de virtuele beursstand te zien © RV

Geannuleerde beursstand van Volkswagen in Genève nu alsnog virtueel te bezoeken

De beursstand die Volkswagen had gecreëerd voor de geannuleerde autoshow van Genève is nu alsnog te bezoeken: virtueel. Met interactieve computeranimaties biedt de autofabrikant het publiek de gelegenheid om alsnog over de beursstand te 'wandelen’, de gepresenteerde auto's in detail te bekijken en deze bijvoorbeeld van kleur te veranderen of van andere velgen voorzien.

Wie naar de speciale website gaat, ziet de beursstand precies zoals Volkswagen die bedacht had voor de autoshow in maart. ,,Dit bewijst eens te meer dat speciale situaties vragen om speciale oplossingen”, aldus Jürgen Stackmann, lid van de raad van bestuur van Volkswagen. ,,We zijn ervan overtuigd dat we, naast echte shows, in de toekomst nog meer mensen gaan bereiken via virtuele shows.”

De volledig elektrische ID.3 heeft uiteraard een prominente plek op de stand, maar ook de nieuwe modellen met het sportieve Volkswagen R-label en de nieuwste generatie van de Golf - inclusief de GTI, GTD en GTE - zijn te bekijken. Je kunt desgewenst een rondleiding krijgen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf tussen de auto's door te ‘lopen’. Hier en daar kan je ook een presentatie van de betreffende auto bekijken op een apart scherm.