Volledig scherm
© Nissan

Gezocht: vijftig rijke Arabieren die een miljoen over hebben voor een Nissan

Nissan is op zoek naar 50 klanten die bijna een miljoen euro over hebben voor een Nissan. Het speciale zit ‘m in het unieke koetswerk en het aparte interieur. Maar of dat nou de prijs van 900.000 euro exclusief belastingen rechtvaardigt?

Nissan ontwikkelde de auto samen met het Italiaanse ontwerpbureau Italdesign. Het gaat hierbij om een strakker vormgegeven GT-R met 720 pk. Een one-off om de vijftigste verjaardag van de GT-R-badge te vieren, zo werd gemeld. Niet alleen dat dus, want in een persbericht over de R50 is te lezen dat de auto wordt getoond op het Goodwood Festival of Speed om klanten te trekken.

Volledig scherm
© Nissan

We citeren: ,,Afhankelijk van de reactie op Goodwood en andere globale evenementen de komende maanden, is de bouw van een klantenversie mogelijk. Niet meer dan 50 units zullen geproduceerd worden door ItalDesign - naar specifieke wens van elke klant - met een vanafprijs die geschat wordt op 900.000 euro." 

Volledig scherm
© Nissan

Die klant wordt naar verluidt vooral in het Midden-Oosten gezocht. Wie anders wil een miljoen uitgeven aan een Nissan met goudaccenten? Okee, de biturbo V6 krijgt grotere turbo’s van de GT3 racer, een sterkere krukas, zuigers, drijfstangen en lagers, andere brandstofinjectoren en nog een aantal aanpassingen, maar toch denken we dat het ietwat te hoog gegrepen is qua prijs. Immers: de Nismo GT-R waarvan dit model is afgeleid, kost nog geen 200.000 euro. 

Volledig scherm
© Nissan