De mededingingswaakhond heeft Google nu bevolen om de app van het Italiaanse bedrijf Enel X toe te staan op Android Auto, een toepassing van Google voor gebruik in auto’s.
Volledig scherm
De mededingingswaakhond heeft Google nu bevolen om de app van het Italiaanse bedrijf Enel X toe te staan op Android Auto, een toepassing van Google voor gebruik in auto’s. © Enel X

Google krijgt megaboete voor misbruik marktpositie in Italië

Google heeft in Italië een boete van meer dan 100 miljoen euro gekregen vanwege misbruik van zijn dominante marktpositie. Volgens de Italiaanse karteltoezichthouder sloot Google een rivaliserende app voor diensten bij het opladen van elektrische auto’s uit.

  1. Verslaggever rijdt mee in de beroemde Mille Miglia: elke dag een video vanuit de Italiaanse klassiekerrally

    Verslagge­ver rijdt mee in de beroemde Mille Miglia: elke dag een video vanuit de Italiaanse klassieker­ral­ly

    Weliswaar een maand later dan gebruikelijk, maar ook dit jaar gaat in Italië de beroemde Mille Miglia van start. Zo’n 400 klassieke auto’s nemen deel aan wat wel ‘the most beautiful race in the world’ wordt genoemd. Werner Budding van onze autoredactie start in een Porsche 356 Carrera. Co-pilot is meervoudig wereldkampioen rally Christian Geistdörfer, beter bekend als ‘de navigator van rallylegende Walter Röhrl’.