Volledig scherm
Stroop als smeermiddel voor je motor, werkt dat? © MasterMilo

Hoe ver komt je auto met pannenkoekstroop in plaats van motorolie?

YouTuber Mastermilo staat bekend om zijn onorthodoxe experimenten. Eerder al onderzocht hij wat er gebeurt wanneer je je auto bij 100 km/u in zijn achteruit zet. Nu gooit hij stroop in een motorblok om te kijken hoe dit functioneert als smeermiddel.

Het YouTube-kanaal Mastermilo82 pakt de beste suggesties van kijkers en onderzoekt ze in de praktijk. Eerder goot hij al WD-40 in een Fiat Punto, nu probeert hij zijn motorblok te smeren met stroop. Het journalistieke gehalte is ver te zoeken, maar toch willen veel mensen kennelijk weten hoe dit afloopt, want hij heeft een trouwe schare fans.

Motorolie en pannenkoekstroop zien er hetzelfde uit, maar kun je het zoete goedje ook echt als motorolie gebruiken? Milo verwijdert de olie van zijn Fiat Punto, vult de motor met stroop en gaat rijden.
Na korte tijd begint het binnen al te ruiken alsof er iemand stroopwafels aan het bakken is, maar de 'stroopdrukmeter’ geeft aan dat alles in orde is.

Kijk hier hoe het afloopt met zijn experiment. 

  1. Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publiekslieveling van autorijdend Nederland?
    Interview

    Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publieks­lie­ve­ling van autorij­dend Nederland?

    Opel gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de vleugels van het Franse PSA. Ruim 35 jaar lang was Opel de favoriet van de Nederlandse automobilist, maar in 2004 kwam daar een eind aan. Keren de tijden van de Kadett, de publiekslieveling van weleer, terug? ,,Ik denk dat we met onze elektrische auto's in Nederland inderdaad weer nummer één kunnen worden’’, zegt topman Michael Lohscheller.