Volledig scherm
© Shutterstock

Is band voor alle seizoenen een verstandige keus?

Vraag & AntwoordWij gaan nooit met de auto op wintersport, maar rijden in de winter soms wel het land in. Is het een idee om een vierseizoenenband te overwegen? -Cees Boone

Een goede vierseizoenenband vind ik een verstandige keuze. Het Nederlandse klimaat is grillig en door de grote en zeer frequent optredende verschillen in het weer en de temperatuur loop je in de winter te vaak het risico dat winterbanden slechter presteren dan zomerbanden. De vierseizoenenband is daarom een mooi compromis. Bovendien heb je daarmee geen last van het onhandige wisselen én telkens weer opslaan van autobanden.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”