Volledig scherm
© RM/Sotheby's

Lada-grap: auto die geschat werd op 100.000 dollar brengt schijntje op

Lada is al lang het mikpunt van grappen en grollen. Sinds deze week kan er een worden toegevoegd aan de lange lijst met dijenkletsers.

De nieuwste mop gaat over een Lada Niva rallyauto uit 1979, die ooit deelnam aan de slopende race van Parijs naar Dakar, maar 'm - hoe verrassend - niet uitreed. De auto werd geveild door RM Sotheby's en aangeboden op een van de meest prestigieuze Britse veilingen van het jaar.

Volledig scherm
© RM/Sotheby's

Het veilinghuis had ingeschat dat de gehavende Russische 4X4 tussen de £ 50.000 en £ 75.000 zou opleveren, oftewel bijna 100.000 dollar. Maar toen de hamer uiteindelijk viel, stond er een heel ander getal op de borden dan de experts hadden voorspeld - slechts £ 4.600 - nog geen 6.000 dollar. De auto werd toch gegund aan de hoogste bieder, omdat deze werd verkocht zonder reserve

Volledig scherm
© RM/Sotheby's
  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.