Volledig scherm
© RM/Sotheby's

Lada-grap: auto die geschat werd op 100.000 dollar brengt schijntje op

Lada is al lang het mikpunt van grappen en grollen. Sinds deze week kan er een worden toegevoegd aan de lange lijst met dijenkletsers.

De nieuwste mop gaat over een Lada Niva rallyauto uit 1979, die ooit deelnam aan de slopende race van Parijs naar Dakar, maar 'm - hoe verrassend - niet uitreed. De auto werd geveild door RM Sotheby's en aangeboden op een van de meest prestigieuze Britse veilingen van het jaar.

Volledig scherm
© RM/Sotheby's

Het veilinghuis had ingeschat dat de gehavende Russische 4X4 tussen de £ 50.000 en £ 75.000 zou opleveren, oftewel bijna 100.000 dollar. Maar toen de hamer uiteindelijk viel, stond er een heel ander getal op de borden dan de experts hadden voorspeld - slechts £ 4.600 - nog geen 6.000 dollar. De auto werd toch gegund aan de hoogste bieder, omdat deze werd verkocht zonder reserve

Volledig scherm
© RM/Sotheby's
  1. Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’
    Video

    Rus stunt met achteruit racende Lada. En Elon Musk vindt dat ‘geweldig’

    Het is inmiddels een hit op YouTube: een Lada die met extreem hoge snelheid achteruit lijkt te rijden. Het is echter schijn, want een Russische tiener keerde simpelweg het koetswerk van zijn oude roestbak om, waardoor de bestuurder gewoon de ervaring heeft dat hij vooruit rijdt. De stuntrijder, Sergei Artushchenko, vroeg via social media om een reactie van Elon Musk, de topman van Tesla. En die reageerde vervolgens in het Russisch met één woord: ‘Geweldig’.