In Amsterdam mag het niet, slapen in je auto. De afgelopen jaren hebben talloze toeristen hiervoor een boete van 140 euro gekregen.
Volledig scherm
In Amsterdam mag het niet, slapen in je auto. De afgelopen jaren hebben talloze toeristen hiervoor een boete van 140 euro gekregen. © Rink Hof

Mag je onderweg een dutje doen in je auto?

Een powernap na je werk om te voorkomen dat je achter het stuur in slaap valt, een overnachting tijdens een vakantierit, of de stoel achterover omdat je bang bent dat je te veel gedronken hebt na een feestje: het lijkt een goed idee, maar mag het eigenlijk wel, slapen in je auto?

  1. Er staat een Porsche op het terras: Luc (55) koopt droomwagen als sierstuk en laat hem acht verdiepingen hoog takelen
    met video

    Er staat een Porsche op het terras: Luc (55) koopt droomwagen als sierstuk en laat hem acht verdiepin­gen hoog takelen

    Volgens André van Duin stond er een paard in de gang bij buurvrouw Jansen, bij Luc Vanderfeesten (55) is het een auto op het terras. De Vlaamse garagehouder liet een exclusieve Porsche acht hoog takelen, naar het penthouse in Hasselt waar hij binnenkort met zijn partner intrekt. ,,Ik heb Sarah kunnen overtuigen dat het een kunstwerk is,” lacht hij. Vanderfeesten is mede-eigenaar van de Porsche-garage in Eindhoven.