Mannen en vrouwen hebben een duidelijke rolverdeling tijdens het kamperen met een camper, blijkt uit onderzoek
Volledig scherm
Mannen en vrouwen hebben een duidelijke rolverdeling tijdens het kamperen met een camper, blijkt uit onderzoek © RV

Mannen legen het toilet, vrouwen staan in de keuken: zo kamperen Nederlanders in een camper

campers & caravansEen onderzoek onder 500 Nederlandse bezitters van kampeerauto's schetst voor het eerst een beeld van het snel groeiende legioen kampeerders dat met een camper er op uit trekt. Het zijn vrijwel altijd mannen die het cassettetoilet legen en doorgaans staat de vrouw in de keuken om het eten klaar te maken.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
  2. De elektrische camper is er bijna, maar nog niet helemaal

    De elektri­sche camper is er bijna, maar nog niet helemaal

    Van personenauto's, bestelwagens, ja zelfs van trucks bestaan er tegenwoordig volledig elektrische versies. Alleen rond de kampeerauto is het verdacht stil. ,,Er zijn wel al bedrijven in Nederland die een elektrische bestelbus kunnen ombouwen tot elektrische camper’’, zegt Hans Louwers van kampeerbranchevereniging KCI. ,,Maar voor een volledig nieuwe e-camper is het wachten op ontwikkelingen bij de grootste leveranciers, Fiat en Mercedes.’’