Volledig scherm
Hymer zelfrijdende camper. © Hymer

Met deze zelfrijdende camper begint de vakantie voor de deur

Dankzij camperfabrikant Hymer zitten we in 2030 niet meer zelf achter het stuur tijdens de vakantie en worden hotels overbodig. 

De Duitse camperfabrikant heeft een conceptmodel geïntroduceerd van een kampeerauto die hotels vanaf 2030 overbodig maakt. De ontwerpstudie rijdt autonoom naar je vakantiebestemming. De inzittenden kunnen vanachter een glazen wand alles zien en hoeven niets te doen, zodat ze volkomen ontspannen van het uitzicht kunnen genieten.

Van buitenaf lijkt Hymer’s Galileo op een kleine stadsbus. De camper is voorzien van schuifdeuren, een uitklapbaar terras en wielen die op de hoeken van de auto staan. De auto staat op een soort skateboard-chassis waarin het batterijpakket, de elektromotoren en andere essentiële onderdelen zijn geïntegreerd. 

Op het onderstel kunnen allerlei camper-concepten worden geplaatst, variërend van luxe tweepersoons lofts tot een gezinsvriendelijk wintersportchalet met stapelbedden. Het maximale rijbereik en andere technische specificaties zijn nog niet bekend.

Fabriek in 2030

Hymer werkt al vier jaar aan autonome voertuigtechniek. Dit was in 2016 de eerste camperfabrikant die een vergunning kreeg om in Canada campers met autonome voertuigtechniek te testen. Hymer wil in 2030 een fabriek klaar hebben waar losse modules worden ontwikkeld en op bestelling gefabriceerd. Als de camper klaar is in de fabriek, hoeft hij niet op transport. De Galileo vertrekt dan zelf naar zijn nieuwe eigenaar.

Hoe ziet dat eruit, een ritje in zo’n zelfrijdende Hymer camper? Je ziet het in deze video:

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto