Mille Miglia 2019: voor een miljard euro aan klassieke auto’s

VideoIn een prachtige, houten hal in de Italiaanse stad Brescia staat voor ongeveer een miljard euro aan oldtimers om gekeurd te worden voor de beroemde Klassieker Rit die deze week van start gaat: de Mille Miglia. 

Sinds 1927 een feest voor autoliefhebbers én de rijken der aarde. Werner Budding van onze autoredactie rijdt deze keer mee met startnummer 335 in een AC Ace uit de jaren 50. Bekijk hierboven zijn eerste videoverslag. De komende dagen volgen meer reportages over de rit die vanuit Brescia gaat naar Sirmione, aan het Gardameer, en vervolgens naar Milano Marittima, Rome, dwars door Toscane en via Bologna terug naar de finish in Brescia.

Mille Miglia 2019: een houten keuringshal vol kostbare klassiekers.
Volledig scherm
Mille Miglia 2019: een houten keuringshal vol kostbare klassiekers. © Autoredactie
  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”