Minister Harbers: ‘De les uit vorige pogingen: rekeningrijden moet zo simpel mogelijk zijn’
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Harbers: ‘De les uit vorige pogingen: rekeningrijden moet zo simpel mogelijk zijn’ © Getty Images, ANP

Minister Harbers over rekeningrijden: ‘Bij boodschappen betaal je ook voor wat je gebruikt’

Automobilisten moeten vanaf 2030 voor elke gereden kilometer gaan betalen. Waarom? Hoe werkt dat? En wat moet het opleveren? We vragen het aan Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris van Financiën Marnix van Rij. 

2 reacties

  • Wim Willemsen

    1 maand geleden
    Simpel zou zijn , afschaffing van de motorrijtuigenbelasting. Europees breed de branfstofprijs iets verhogen. Dan pak je de brandstofslupers meer aan dan de minder vervuilende zuinige auto. Zo zou je ook de kilowat aan de laadpaal kunnen belasten . De kleinere zuinige auto betaald dan eerlijk minder dan de energievretende Tesla.
  • Hw Thijssen

    1 maand geleden
    Ik wil rustig rekening rijden doen in Nederland, maar de kilometers in het buitenland, waar ik een Autobahnvignet of tolwegen moet betalen die buitenlandse kilometers wil ik niet betalen. Dat voelt als opgelicht worden door mijn eigen regering. Ik woon in Nederland en betaal niet voor kilometers gereden in het buitenland. Buitenlanders betalen hier in Nederland ook geen belasting voor het gebruik van onze wegen. Dus raar dat ik belasting moet betalen over in het buitenland gereden kilometers.😭