Lifestyle Vehicle-model van Canoo.
Volledig scherm
PREMIUM
Lifestyle Vehicle-model van Canoo. © Canoo

Nieuwe klant voor Nederlandse autofabriek VDL Nedcar: elektrische SUV's van Canoo

Autofabriek VDL Nedcar heeft met de Amerikaanse startup Canoo een nieuwe opdrachtgever binnengehaald. Daar was het bedrijf naarstig naar op zoek omdat BMW in Nederland stopt met het produceren van BMW's en Mini's. De start-up Canoo uit Californië laat vanaf eind volgend jaar een elektrische SUV bouwen in het Zuid-Limburgse Born.

 1. Trainer van omgekomen voetbalbroertjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’
  steunbetuigingen

  Trainer van omgekomen voetbal­broer­tjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’

  Het trieste overlijden van de voetballende broertjes Isay (18) en Noah (16) slaat in IJsselstein en elders in het land in als een bom. Op sociale media is het aantal steunbetuigingen voor de geliefde tieners amper meer bij te houden. Chris Jansen van Jorksveld, voormalig jeugdtrainer bij IJFC in IJsselstein en een goede bekende van het gezin, schrijft in een indrukwekkend bericht het verdriet van zich af. ‘De tranen vloeien. Waarom dit mooie gezin!’
 2. Meer dan een ‘platgeslagen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)
  VIDEO / TEST

  Meer dan een ‘platgesla­gen’ ID.4? De Volkswagen ID.5 is bijna klaar (en zo rijdt hij!)

  De uitrol van de modellen uit de ID-familie van Volkswagen is in volle gang. In China werd onlangs de zevenpersoons ID.6 gepresenteerd, de ID.3 en ID.4 staan inmiddels al een tijdje in de Nederlandse showrooms en nu is het de beurt aan de ID.5, de coupé-variant van die ID.4. Het definitieve model wordt later onthuld maar onze autoredactie kon alvast op pad met een licht vermomd exemplaar.