Volledig scherm
Zo moeten de wagens er volgens de burgemeester gaan uitzien als ze straks geleverd zijn. © RV

Politie in Mexicaanse stad gaat rijden met 15 Tesla Cybertrucks

De burgemeester van een Mexicaanse stad ziet duidelijk toekomst in de Cybertruck van Tesla. Hij kondigde trots aan dat hij er vijftien besteld heeft. Ze zullen gebruikt worden door de politie en andere stadsdiensten. Volgens hem zullen ze een gigantische besparing opleveren.

Adrián Esper Cárdenas, de burgemeester van de stad Ciudad Valles, kondigde de aankoop trots aan tijdens een persconferentie. In totaal spendeert de stad met zo’n 120.000 inwoners 21 miljoen Mexicaanse pesos aan de voertuigen, omgerekend bijna 1 miljoen euro. 

,,Een aankoop met gezond verstand”, verkondigde de burgemeester. ,,Want alleen al omdat er geen brandstof nodig is, kan je met de Cybertrucks 24 miljoen pesos per jaar besparen.” 

Tijdens de persconferentie toonde Cárdenas enkele beelden van hoe de Tesla’s eruit zullen zien, nadat ze zijn voorzien van zwaailichten en de logo’s van de politie en gemeente.

Volledig scherm
De burgemeester kondigde zijn aankoop toe tijdens een persconferentie © RV
Volledig scherm
Ook de vuilophaaldiensten van de gemeente zouden de pick-ups kunnen gebruiken © RV

Toch is dit niet het eerste politiekorps dat de Tesla Cybertruck als dienstauto krijgt. Ook in Dubai patrouilleert straks een Tesla Cybertruck door de straten van het emiraat.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto 

Volledig scherm
Ook in Dubai bestelde de politie al een Cybertruck © Dubai Police
 1. Waarom moeten elektrische auto’s zo snel zijn?
  VRAAG & ANTWOORD

  Waarom moeten elektri­sche auto’s zo snel zijn?

  Elektrische, emissievrije auto’s zijn een zegen voor het milieu, maar door hun hoge gewicht en grote vermogen kunnen ze meer schade bij een ongeval aanrichten. Wanneer de tweedehandsjes straks in handen komen van jongelui die nu snelle, oudere BMW’s, Audi's en GTI’s rijden, voorzie ik meer verkeersslachtoffers. Is daar onderzoek naar gedaan? Waarom zetten fabrikanten niet meer in op zuinigheid en minder op sprintvermogen? –Erik Stoutjesdijk
 2. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

  Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”