Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Privégegevens miljoenen Nederlanders mogelijk in handen van criminelen na datalek bij autodealers

De privéadressen en telefoonnummers van mogelijk miljoenen Nederlanders zijn in handen gevallen van criminelen. Ze zijn gestolen bij een bedrijf dat autogarages ict-diensten aanbiedt. Dat meldt de NOS na eigen onderzoek.

 1. Verwijderen vastgelopen schip Suez-kanaal kan weken duren, zegt topman baggerbedrijf Boskalis

  Verwijde­ren vastgelo­pen schip Su­ez-ka­naal kan weken duren, zegt topman baggerbe­drijf Boskalis

  Na een pauze vannacht zijn vanochtend meerdere sleepboten weer bezig in het Suezkanaal het gestrande containerschip Ever Given vlot te trekken. Het 400 meter lange en 224.000 ton wegende schip liep gisterochtend aan de grond en blokkeert de scheepvaart in de belangrijke waterverbinding. Volgens het Nederlandse baggerbedrijf Boskalis, dat ook aanwezig is om te helpen, kan de operatie ‘dagen tot weken duren’.
 2. Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingeburgerd
  PREMIUM
  poll

  Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingebur­gerd

  Geen fietser die erover peinst een helm op te zetten. Toch zou dat wel verstandig zijn, zeggen artsen die een bewustwordingscampagne voeren. Een fietshelm reduceert niet alleen het aantal dodelijke ongevallen, maar ook de kans op onherstelbaar hersenletsel. ,,Vooral kinderen en oudere e-bikers lopen groot risico", zegt chirurg William Kramer van de denktank Artsen voor Veilig Fietsen.
 3. TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronagevallen, weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen
  VIDEO

  TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronage­val­len, weer meer coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7644 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de voorgaande twee dagen. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gestegen, net als de dag ervoor. Het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2221, 29 meer dan op donderdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.