Volledig scherm
De Ferrari 599. © AsiaWire

Stoffige Ferrari wordt geveild voor bedrag van enkele parkeerboetes

Een Ferrari 599 ter waarde van meer dan 100.000 euro wordt in China geveild voor een bedrag van enkele honderden euro's. Dat meldt Britse krant The Sun. De kans is groot dat het daarmee de goedkoopste tweedehands Ferrari ooit is.

De auto wordt geveild door de Chinese autoriteiten nadat deze in beslag was genomen omdat er een auto tegenaan was gereden. De agenten van de provincie Dongguan ontdekten ze geen informatie over de auto konden vinden. De Ferrari stond nergens geregistreerd en was niet verzekerd. Ook was deze voorzien van een valse kentekenplaat.

Volledig scherm
De stoffige Ferrari 599. © AsiaWire

De provincie beschouwt de verbannen Ferrari daarom vrij letterlijk als schroot en het startbod is niet hoger dan de oud-ijzerprijs van net geen 220 euro. De autoriteiten zullen niet toestaan ​​dat het voertuig opnieuw in China wordt verkocht of geregistreerd, wat betekent dat de auto geëxporteerd moet worden, naar Nederland bijvoorbeeld. Degene die de 599 koopt, moet verder alleen nog de openstaande parkeerboetes van rond de 1300 euro betalen.

Volledig scherm
Het interieur van de stoffige Ferrari 599. © AsiaWIre

Heb je toch liever een gloednieuwe Ferrari? De autofabrikant bracht laatst een zeer exclusieve hypercar uit. Een probleem: de auto mag niet op de openbare weg rijden. Bekijk de video: