Hoewel zogeheten e-fuels het milieu ontzien doordat ze CO2-neutraal zijn, komen bij de verbranding alsnog stoffen vrij die schadelijk zijn voor mens en dier.
Volledig scherm
Hoewel zogeheten e-fuels het milieu ontzien doordat ze CO2-neutraal zijn, komen bij de verbranding alsnog stoffen vrij die schadelijk zijn voor mens en dier. © Getty Images

Toch verbrandingsmotoren na 2035: ‘EU akkoord met e-fuels’

De kogel leek al door de kerk: na 2035 mochten er geen nieuwe auto's met verbrandingsmotor verkocht worden. Maar Duitsland lag dwars en krijgt nu zijn zin. De EU maakt een uitzondering voor auto's die uitsluitend op e-fuels kunnen rijden.

  1. Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen
    Fietstest 2023

    Dit zijn de beste fietsen om naar werk en weer naar huis te fietsen

    Steeds vaker nemen we voor de rit naar en van het werk de (e-)fiets, blijkt uit de statistieken. De overheid stimuleert dat ook en werkgevers doen mee. Belangrijk is bij dit soort fietsen dat ze intensief gebruik goed kunnen hebben en niet te vaak naar de dealer hoeven voor onderhoud. Ze zijn vaak sportief, voor de snelle tocht met veel bochten, en de behoefte om vlot aan te komen. Langere afstanden kan ook, maar dan wordt de sportieve zit - voorovergebogen - voor veel gebruikers wat lastiger.